Pakken "Helhetlig og språkutviklende skriveundervisning i engelsk" tar utgangspunkt i Sirkelen for undervisning og læring (se under) som en overordnet modell for undervisningsplanlegging. Samlet sett presenterer pakken en språk- og tekstorientert skriveundervisning i praksis som også vil kunne passe for undervisning i Grunnleggende norsk for språklige minoriteter.
Helhetlig og språkutviklende skriveundervisning i engelsk
I Kunnskapsløftet 2020 står det at utviklingen av skriveferdigheter i engelsk går fra å lære enkeltord og fraser til å skape ulike typer sammenhengende tekster som formidler synspunkter og kunnskap (LK20). I denne pakken vises hvordan modellering, varierte læringsaktiviteter og læringssamtaler gir elevene støtte i prosessen med å utvikle seg som skrivere i engelsk.
Image
Sentrale spørsmål
- Hvordan planlegge engelskundervisning med utgangspunkt i Sirkelen for undervisning og læring?
- Hvordan kan det legges til rette for støttende og elevaktiv skriveundervisning i engelsk?
- Hvordan styrke elevenes ordforråd og kunnskaper som forberedelse til skriving av en saktekst i engelsk?
- Hvordan kan læringssamtaler om modelltekster bidra til at elevene i større grad mestrer å skrive selv?
Pakken er laget av: Berit Hope Blå og Karin Dahlberg Pettersen, Fremmedspråksenteret, og Hildegunn Støle (koordinator), Lesesenteret.
Sirkelen for undervisning og læring - resterende faser
Målet for økta er å forstå hvordan formål, tekststrukturer og språklige mønstre kan gjøres tydelige i en funksjonell sammenheng fram mot selvstendig tekstproduksjon. Økta har hovedvekt på å dekonstruere modelltekst, men viser også eksempler på felles og individuell skriving.
46 min